top of page

Zeepkistenfabriek in Vlaardingen

Ontstaan van de Zeepkistenfabriek te Vlaardingen en de diverse eigen ontwerpen.

De Zeepkistenfabriek is ontstaan uit de vraag naar betaalbare verkeerstuin autootjes. Het allereerste ontwerp, de Bugatti Quatro, was speciaal ontworpen voor Duinrell. Deze blauwe autootjes zijn toen tevens ingezet voor diverse Kiwanis Race Rotterdam evenementen (2004-2008) in het Euromast Park te Rotterdam.


 In 2014 is daarna de eerste zeepkist skelter, de 'Alfa Rider' ontworpen. In dat zelfde jaar werd tevens de eerste Zeepkistenrace Rotterdam georganiseerd (2014-2018) aan de Kralingse plas. Helaas zat het weer niet altijd mee en vele ouders wisten niet dat je ook zonder eigen zeepkist welkom was. Mogelijk wordt dit leuke festival nog eens georganiseerd, zie voor meer info de website www.zeepkistenrace-rotterdam.nl.


 Als vervolg is in 2020 de 'Roadster 200' ontworpen, de eerste schetsen hiervoor waren eigenlijk al in 2004 gemaakt. Deze website en de eerste Roadster 200's zijn nu in 2022 in productie gegaan!


 Bij de eerste 200 verkochte Roadster zeepkisten, ontvang je nu een entree ticket voor de Zeepkisten Race Rotterdam van 2023. Ook zullen er in andere steden zeepkistraces georganiseerd worden. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief of bestel een zeepkist en we houden je automatisch op de hoogte!

Banner_Roadster-IMG_1180.jpg
bottom of page